SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Asja Dominko d.o.o. (v nadaljevanju: upravitelj) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/2004-UPB2, 126/2007, 86/2009, 78/2011, 38/2014, 19/15, 55/2017-ZKolT) in Zakonom o elektronskem poslovanju (Ur. list RS, št. 96/09). Svetujemo vam, da pred nakupom storitev in blaga, pozorno preberete spodaj navedene pogoje poslovanja.

S spletno stranjo notranjimir.si upravlja podjetje Asja Dominko d.o.o., Partizanska cesta 13A, 2000 Maribor, e-pošta: asja.dominko@gmail.com, davčna: 50461893.

Podjetje Asja Dominko d.o.o., ki je imetnik avtorskih pravic in ponudnik vseh storitev in blaga ponujenega na spletni strani www.notranjimir.si, ne odgovarja za informacije, ki so na spletni strani napisane in ne garantira rezultatov, če boste sledili podanim informacijam.

Program Notranji mir

Značilnosti programa Notranji so uporabniku predstavljene na spletni strani www.notranjimir.si, ali pa se o njih dodatno informira preko e-maila ali telefona.

Uporabnik v celoti sprejema vso odgovornost za svoje počutje tekom programa Notranji mir.

Uporabnik: 

• se zaveda, da zaradi čustveno intenzivne narave programa Notranji mir lahko pride do nepredvidljivih čustvenih stanj, ki bi v prehodni fazi utegnile negativno vplivati na njegovo počutje. Namen programa Notranji mir je namreč prav odprava močnih negativnih občutkov, to pa lahko naredimo samo tako, da jih ozavestimo in jih v naslednji fazi sprostimo;

• se zaveda, da je program Notranji mir alternativna oblika samopomoči, ki ni medicinsko priznana in ni primerna za zdravljenje, diagnosticiranje specifičnih obolenj, kot nadomestilo strokovni zdravstveni oskrbi;

• je zdrav in se počuti sposobnega udeležiti se programa Notranji mir. Nima telesnih, duševnih (bipolarna motnja, shizofrenija, psihoza) ali drugih težav ali stanj, ki bi preprečevale vključitev v program Notranji mir;

• v celoti sprejema vso odgovornost za svoje počutje tekom programa Notranji mir.

Nakup programa Notranji mir

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • kreditna kartica;
  • neposredna transakcija na TRR račun;
  • nakup na obroke (1stavno; Summit Leasing Slovenija d.o.o.).

*Nakup na obroke (1stavno; Summit Leasing Slovenija d.o.o.): Nudi možnost plačila na obroke (od 3 do 72 obrokov) brez pologa in brez skritih stroškov. Z vpisanimi podatki (osebni podatki, podatki o zaposlitvi, finančnimi podatki, kreditno oceno, št. TRR in preostalo potrebno osebno dokumentacijo) uporabnik jamči o verodostojnosti in pravilnosti vpisanih podatkov. Podatke mora uporabnik vpisati sam – podrobnejše informacije so vam na voljo tukaj, podjetje Asja Dominko d.o.o. pa uporabniku lahko nudi podporo in asistenco, v kolikor uporabnik izrazi željo, da jo potrebuje.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili. 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena pri ponudniku in kupcu dostopna na njegovo pisno zahtevo.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene vsebujejo 22% DDV, saj smo zavezanci za DDV.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji in v primeru plačila na obroke pod pogoji podjetja Summit Leasing Slovenija d.o.o.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Pravica do odstopa od pogodbe

Odstop od pogodbe ureja ponudnik s potrošnikom.

V primeru plačila na obroke uporabnik sklene pogodbo s podjetjem Summit Leasing Slovenija d.o.o. Uporabnik vsa vprašanja ureja neposredno s podjetjem Summit Leasing Slovenija d.o.o.

Pritožbeni postopek

Pritožbe ponudnik rešuje sporazumno s potrošnikom.

Spletna trgovina (nakup knjig)

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • kreditna kartica;
  • neposredna transakcija na TRR račun;
  • nakup na obroke (1stavno; Summit Leasing Slovenija d.o.o.).

*Nakup na obroke (1stavno; Summit Leasing Slovenija d.o.o.): Nudi možnost plačila na obroke (od 3 do 72 obrokov) brez pologa in brez skritih stroškov. Z vpisanimi podatki (osebni podatki, podatki o zaposlitvi, finančnimi podatki, kreditno oceno, št. TRR in preostalo potrebno osebno dokumentacijo) uporabnik jamči o verodostojnosti in pravilnosti vpisanih podatkov. Podatke mora uporabnik vpisati sam. Podrobnejše informacije so vam na voljo tukaj.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena pri ponudniku in kupcu dostopna na njegovo pisno zahtevo.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene vsebujejo 5% DDV, saj smo zavezanci za DDV.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji in v primeru plačila na obroke pod pogoji podjetja Summit Leasing Slovenija d.o.o.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Postopek nakupa

1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku 10 ur možnost preklicati naročilo.

2. Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave kontaktira kupca preko e-pošte ali telefona. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom, je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Pravica do odstopa od pogodbe, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga, podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov asja.dominko@gmail.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od prejema obvestila o odstopu od pogodbe (nakupa). V primeru odstopa od pogodbe, nam pošljite obrazec po elektronski pošti na naslov: asja.dominko@gmail.com.

Prejeto blago mora potrošnik vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo vplačil bo izvedeno na TRR kupca.

Odstop od pogodbe notranjimir.si: PRENOS POGODBE.

V primeru plačila na obroke uporabnik sklene pogodbo s podjetjem Summit Leasing Slovenija d.o.o. Uporabnik vsa vprašanja ureja neposredno s podjetjem Summit Leasing Slovenija d.o.o.

Pritožbeni postopek in seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake

Pritožbe ponudnik rešuje sporazumno s potrošnikom.

Stvarna napaka je, kadar stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno uporabo ali za promet, če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana, če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane, če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

Ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov v skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Asja Dominko d.o.o., objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Dostava

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku 1-3 dni od prejema naročila, če je blago na zalogi.

Če blaga ni na zalogi, je rok dostave 14 dni.

Rezervacijski sistem

Prijava na uvodni pogovor

Ponudnik omogoča na strani www.notranjimir.si/uvodni-pogovor/ uporabnikom opraviti prijavo na uvodni pogovor. Uporabnik izbere na koledarju želeni termin in nato izpolni vsa potrebna polja oziroma odgovori na zahtevana vprašanja, da lahko odda prijavo na želeni termin.

Po oddaji prijave, prejme uporabnik na podani e-naslov potrdilo o rezervaciji in ponovno obvestilo, ko ponudnik samo rezervacijo termina tudi potrdi. Pred začetkom termina je uporabnik tudi opomnjen na prihajajočo izvedbo uvodnega pogovora.

Prijava in sam uvodni pogovor sta popolnoma brezplačna.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
• pošiljatelj bo jasno razviden;
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih;
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil;
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Kontaktni podatki

Email: asja.dominko@gmail.com
Asja Dominko d.o.o
Partizanska cesta 13A, 2000 Maribor
Davčna številka: 50461893
Matična številka: 8857172000
TRR: SI56 6100 0002 5761 898

Družba je registrirana pri Okrožnem sodišču v Maribor, z dne 28.4.2021.

Spletni piškotki

Informacije o spletnih piškotkih

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Chrome
Firefox
Opera
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Safari

Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nadgradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Politika o zasebnosti

Izjava o zasebnosti

• IBAN SI56 6100 0002 5761 898
• Matična številka: 8857172000
• ID za DDV: 50461893
• Direktor: Asja Dominko
• Email: asja.dominko@gmail.com

Upravljatelj spletne strani www.notranjimir.si, Asja Dominko d.o.o., Partizanska cesta 13A, 2000 Maribor (v nadaljevanju “ponudnik”), se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene pri registraciji, skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1). Podatke, ki jih za potrebe poslovanja zbira ponudnik, bodo uporabljeni izključno za:

• pošiljanje naročenega blaga;
• pošiljanje informativnega gradiva;
• pošiljanje predračunov in računov;
• ostalo potrebno komunikacijo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno zaščito svojega računalnika. Za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja.

Varovanje osebnih podatkov

Splošno

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega mesta. Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Seznam obdelovalcev osebnih podatkov za ponudnika se nahaja tukaj:

Zunanji partnerji

Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Uporaba osebnih podatkov

Ponudnik za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

• ime in priimek;
• naslove za dostavo;
• firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
• davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
• naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
• geslo v šifrirani obliki;
• kontaktno telefonsko številko;
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletnem mestu;
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja.

Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik.

Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena. Ponudnik ima prav tako pravico kontaktirati uporabnika v primeru prijave na uvodni pogovor, po oddaji rešenega kviza ali po oddaji naročila knjige v spletni trgovini.

Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države.

Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletnega mesta www.notranjimir.si za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo za potrebe izvedbe in dostave naročila.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov, poda posameznik ob prijavi na uvodni pogovor, po izpolnitvi kontaktnega obrazca, oddaji rešenega kviza ali po oddaji naročila knjige v spletni trgovini. Uporabnik dovoljuje ponudniku obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje ponudniku, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje novic preko elektronske pošte, telefonske številke in drugega oglasnega gradiva, obveščanje uporabnikov o storitvah spletnega mesta www.notranjimir.si in ponudnika, ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletnega mesta posebej privoli. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Navedene podatke lahko ponudnik obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

Izvajanje politike zasebnosti

Ponudnik ima skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.

Vse pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletnega mesta. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno mesto in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije, mora uporabnik podjetju poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletnem mestu. Ponudnik bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega mesta v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost). Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve, ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Pravica do obveščanja in izbrisa

Pravico imate do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: asja.dominko@gmail.com ali nam pošljite zahtevek po pošti.

Obvestila o stanju naročila: Pridržujemo si pravico, da vas na telefonsko številko, ki ste jo vpisali v postopku naročila, preko e-poštnega sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno in če artikli niso bili prevzeti od 3 do 5 dni. Če artikli niso bili prevzeti več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik za prevzem artiklov. Kupce hkrati o stanju naročila obveščamo tudi preko elektronskega sporočila.

Obvestila: Po prijavi na obvestila, bo vaše ime, telefonska številka in elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljeno v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni ob prijavi na osebni pogovor, izpolnjenem kontaktnem obrazcu, po oddaji rešenega kviza ali po oddaji naročila knjige v spletni trgovini.

Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporočilom na asja.dominko@gmail.com ali s klikom na povezavo »Odjava« na dnu promocijskih elektronskih sporočil.

Vsak posameznik, katerega ponudnik zbira, hrani in obdeluje njegove osebne podatke, ima glede teh podatkov naslednje pravice:

• Pravica do pozabe – v kolikor posameznik ne želi več, da se njegovi osebni podatki, ki jih hrani in obdeluje obdelovalec obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo, lahko od obdelovalca kadarkoli zahteva, da se njegovi podatki zbrišejo.
• Pravica vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki.
• Pravica zahtevati popravek, izbris ali vložiti pritožbo.
• Pravica do prenosljivosti – posameznik lahko, v kolikor to želi, od obdelovalca zahteva, da mu zagotovi osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.
• Pravica do pravnega sredstva in sankcije – posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odločitev nadzornega organa ali v primeru ne ukrepanja nadzornega organa, pravico do odškodnine in odgovornosti.
• Pravica ne biti podvržena ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave.
• Pravica do umika soglasja – posameznik ima pravico do umika soglasja za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov, posebej v primeru neposrednega trženja.

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov asja.dominko@gmail.com.

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Ponudnik osebne podatke posameznika hrani do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Uporabnik lahko prekliče soglasje za prejemanje elektronskih sporočil (kar stori s pisno zahtevo ponudniku na elektronski naslov asja.dominko@gmail.com) ali zahteva, da ponudnik njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbriše, tako da v celoti izbriše uporabnikov uporabniški profil pri ponudniku.

Dodatno

Ponudnik je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegovega spletnega mesta. Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno mesto, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Ponudnik teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Ponudnik podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske elektronske pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo izrecno soglašal. Ponudnik lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletnem mestu kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku, naslov za dostavo, telefonsko številko za obvestilo o dostavi paketa in/ali reševanju težav pri dostavi in naslov elektronske pošte za obvestilo o statusu dostave paketa). Prek elektronske pošte bo izvajalec dostave morda stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletnem mestu.

Trženje preko elektronskih sporočil

Za upravljanje seznama naročnikov e-mail trženja in za pošiljanje e-pošte našim naročnikom uporabljamo MailChimp. MailChimp je ponudnik tretjih oseb, ki lahko obdeluje vaše podatke s pomočjo industrijskih standardnih tehnologij, ki nam pomagajo spremljati in izboljševati naša e-mail sporočila.

Politika zasebnosti MailChimp je na voljo na https://mailchimp.com/legal/privacy/. Od naših e-mail sporočil se lahko odjavite s klikom na povezavo za odjavo, ki je na koncu vsakega glasila.

Obveščanje preko rezervacijskega sistema

Za rezervacije na uvodne pogovore uporabljamo YouCanBookMe sistem. YouCanBookMe je ponudnik tretjih oseb, ki lahko obdeluje vaše podatke s pomočjo industrijskih standardnih tehnologij, ki nam pomagajo spremljati in izboljševati naša e-mail sporočila.

Politika zasebnosti YouCanBookMe sistema je na voljo na https://youcanbook.me/privacy/.